Haukimakaronilaatikko
Määrä: noin 20 annosta
Ainekset
- 500 g haukea (haukimassaa)
- 400 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 4 kananmunaa
- 800 g makaroneja
- 2,5 dl kolmen juuston ruokakermaa
- 7,5 dl punaista maitoa
- 2 kasvisfondia
- Mustapippuria (2 tl)
- Suolaa (3 tl)
- Voita paistamiseen
Ohjeet
- Keitä makaronit ja lisää keitinveteen 2 kasvisfondia. Huuhtele makaronit lopuksi 2 kertaa ja valuta vesi hyvin pois.
- Paista pilkotut sipulit kevyesti voissa pannulla.
- Lisää pannulle jauheliha, paista kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista toisella pannulla haukimassa miedolla lämmöllä, kunnes neste haihtuu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita jauheliha ja haukimassa keskenään ja lisää makaronit.
- Sekoita munamaito: riko kulhoon 4 kananmunaa, lisää 2,5 dl ruokakermaa, 7,5 dl punaista maitoa ja 1 tl suolaa.
- Kaada munamaitoseos vuokaan lihamakaroniseoksen päälle. Lisää muutama voilastu pinnalle.
- Paista 175 °C 45 minuuttia ilman kantta. Lasken sitten uunin lämpötila 150 °C, laita kansi ja paista vielä 45 minuuttia.
Haukimakaronilaatikko on valmis tarjoiltavaksi!

