Savulahnapihvit
Määrä: noin 15 kpl
Ainekset:
Savulahnamassa:
– 500 g suolaamatonta savulahnaa
– 1 sipuli
– Nippu tilliä
– 2-3 valkosipulin kynttä
Mausteet ja muut aineet:
– 1/2 rkl suolaa
-Mustapippuria 1 tl
-Grillimaustetta 1 tl
-1 kananmuna
-Hunajaa 1 rkl
-Korppujauhoja 1/2 dl
-Kermaa 1 dl
Lisäksi:
– Voita paistamiseen
Valmistusohjeet:
1. Poista lahnoista suolet ja laita savupönttöön n. 25 minuutiksi, kunnes liha irtoaa ruodosta
2. Ota lahnat savupöntöstä ja poista pää, evät, pyrstö, nahka, selkäruoto ja isommat kylkiruodot
3. Laita lihat sipulin, tillin ja valkosipulien kanssa lihamyllyyn
4. Lisää mausteet ja muut aineet massaan ja sekoita. Tarvittaessa lisää korppujauhoja tai kermaa sopivan koostumuksen saavuttamiseksi
5. Tee massasta pihvejä ja paista pannulla voissa miedolla lämmöllä, muutama minuutti molemmin puolin. Pihvit voi kypsentää myös uunissa, 200 °C 45 minuuttia
6. Nauti herkullisista savulahnapihveistä esim. perunan ja salaatin kanssa

