Haukipasteijat
Määrä: noin pellillinen
Ainekset:
Haukimassa:
– 100 g haukifilettä
– 1 pieni sipuli
– 1/4 tl suolaa
– 1/4 tl pippuria
Taikina:
– 500 g valmista voitaikinaa
Täyte:
– 50 g Aurajuustoa
– Haukimassaa
Lisäksi:
– Vettä kostutukseen
– 1 kpl kananmunia voiteluun
Valmistusohjeet:
1. Valmistele haukimassa: Laita haukifile ja pieni sipuli lihamyllyn läpi. Mausta haukimassa suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa voitaikinasta pieniä ympyröitä muotilla. Muotiksi käy hyvin esimerkiksi pyöreä hunajapurkki.
3. Aseta jokaisen voitaikinakiekon keskelle teelusikallinen haukimassaa ja teelusikallinen Aurajuustoa.
4. Kostuta kiekon sisäreunat vedellä.
5. Taita kiekko keskeltä täytteiden päälle ja sulje reunat huolellisesti.
6. Riko kananmunan rakenne rikki ja voitele sillä pasteijat ennen uuniin laittamista
7. Paista pasteijoita uunin keskitasolla 225°C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
8. Tarjoile pasteijat lämpiminä sellaisenaan tai haluamiesi lisukkeiden kanssa.

