Ahvenen nahkominen

Työvaiheet

Selkäevän poisto

Pidä ahvenesta tukevasti kiinni ja poista selkäevä terävällä puukolla.

Pään katkaisu

Ahven kannattaa laittaa leukkuulaudalle selkä ylöspäin. Aloita pään katkaisu ahvenen niskasta.

Vatsaevien poisto

Vatsaevät jäävät poistettuun päähän, joten niitä ei tarvitse erikseen katkaista.

Nahan irrotus

Puukolla on hyvä ensin avustaa nahka irti lihasta. Nahan irrotus kannattaa aloittaa niskasta. Tee sama molemmin puolin.

Nahan poisto

Kun nahan saa aluksi irti, voi sen lopulta poistaa käsin vetämällä pyrstöön päin.

Peräevän poisto

Nahan irrotuksen jälkeen, poista peräevä puukolla.

Pyrstön katkaisu

Lopuksi katkaise pyrstö.

Nahkottu ahven

Huuhtelua vaille valmis nahkottu ahven. Nahkotuista ahvenista saa tehtyä esimerkiksi ahvenmassaa, laittamalla ne lihamyllyyn. Ahvenmassasta voi paistaa vaikka pihvejä.

Mika
Mika
Julkaisuja: 8