Pilkkiahven-purilainen

Pilkkiahven-purilainen

Määrä: 4 kpl

 

Jääkaapissa kohotetut sämpylät

Ainekset:

9 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

1,5 tl suolaa

0,5 l vettä

0,5 dl öljyä

Valmistus:

1. Sekoita suuressa kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola.

2. Lisää vesi ja öljy jauhojen joukkoon. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi.

3. Peitä kulho kelmulla ja laita se jääkaappiin kohoamaan yön yli tai vähintään 8 tunniksi.

4. Ota taikina jääkaapista.

5. Nosta taikina kahdella ruokalusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja muotoile sämpylät mieleiseksi.

6. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota huoneenlämmössä uunin lämpiämisen ajan.

7. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.

 

Pikkelöidyt punasipulit

Ainekset:

1 dl sokeria

0,5 dl punaviinietikkaa

1,5 dl vettä

1 punasipuli

Valmistus:

1. Mittaa kattilaan sokeri, punaviinietikka ja vesi.

2. Kuumenna seos keskilämmöllä, kunnes sokeri on kokonaan sulanut ja liemi on muodostunut.

3. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

4. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.

5. Lisää punasipulirenkaat jäähtyneeseen liemeen ja sekoita kevyesti.

6. Laita jääkaapppiin ja anna sipuleiden pikkelöityä liemessä vähintään tunti ennen tarjoilua.

 

Ahvenmassa

Ainekset:

250 g nahkottuja ahvenia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

Nippu tilliä

Valmistus:

1. Valmista nahkotut ahvenet valmiiksi poistamalla pää, nahka ja evät. Ahvenet voi halutessaan savustaa kevyesti.

2. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi.

3. Hienonna tilli.

4. Laita nahkotut ahvenet, sipuli, valkosipuli ja tilli lihamyllyn läpi.

5. Jauha ainekset tasaiseksi massaksi.

 

Ahvenmassan maustaminen

Ainekset:

1/4 rkl suolaa

1/2 tl valkopippuria

1 dl kuohukermaa

1 kananmuna

n. 1/2 dl maustettua korppujauhoa

1/2 rkl hunajaa

Valmistus:

1. Sekoita kaikki aineet ahvenmassaan hyvin. Lisää korppujauhoa tarvittaessa sen verran, että massaa on helppo käsitellä.

 

Ahvenpihvien leivitys ja paistaminen

Ainekset:

Vehnäjauhoja

2-3 kananmunaa

Korppujauhoja

Voita paistamiseen

Valmistus:

1. Muotoile ahvenmassa käsin pihveiksi haluamasi kokoisiksi ja muotoisiksi.

2. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja sulata siihen nokare voita.

3. Pyörittele jokainen ahvenpihvi ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa, jonka rakenne on rikottu ja lopuksi korppujauhoissa.

4. Paista ahvenpihvit kuumalla pannulla n. 3 minuuttia molemmilta puolilta kullanruskeiksi ja kypsiksi.

 

Sämpylöiden esivalmistelu

1. Leikkaa sämpylät halki ja levitä leikkuupinnalle aiolia.

2. Laita leikattujen sämpylöiden leikkuupinta kuumalle pannulle niin, että sämpylä saa hieman väriä. Kannattaa käyttää pihvien paistamiseen käytettyä pannua, niin sämpylät saavat hyvät maut ja rasvat pannusta.

 

Hampurilaisen kasaus

Ainekset:

Sämpylöitä

Aiolia

Jäävuorisalaattia

Ahvenpihvejä

Tomaattia

Maustekurkkuja

Pikkelöityä punasipulia

Valmistus:

1. Laita ensin sämpylän pohjapalaan aiolia.

2. Sitten muutama lehti jäävuorisalaattia.

3. Aseta ahvenpihvi ja lisää pihvin päälle hieman aiolia.

4. Tämän jälkeen muutama siivu tomaattia ja muutama maustekurkku.

5. Lisää sitten pikkelöityä punasipulia antamaan lisämakua.

6. Aseta sämpylän kansi päälle ja paina kevyesti, jotta hampurilainen pysyy koossa.

Sitten vain nauttimaan hyvästä kalapurilaisesta!

Mika
Mika
Julkaisuja: 8