Sinappihauki
Määrä: 2–3 annosta
Ainekset:
300–400 g haukifileetä (mieluiten ruodotonta)
Sinappia
Ruisjauhoja
Suolaa
Voita paistamiseen
Jauhoseos:
10 osaa ruisjauhoja (esim. 10 rkl)
1 osa suolaa (esim. 1 rkl)
Sekoita ruisjauhot ja suola keskenään esimerkiksi muovipussissa.
Valmistusohje:
Leikkaa haukifileestä pannulle sopivia paloja.
Voitele filepalojen pinta sinapilla.
Leivitä fileet jauhoseoksessa (ruisjauho-suolaseoksessa).
Laita paistinpannulle reilusti voita.
Kun voi on sulanut ja alkaa tiristä, lisää fileet pannulle.
Paista fileitä muutama minuutti per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
- Tarjoile heti sellaisenaan tai leivän päällä.


