Työvaiheet

Selkäevän poisto
Pidä ahvenesta tukevasti kiinni ja poista selkäevä terävällä puukolla.

Pään katkaisu
Ahven kannattaa laittaa leukkuulaudalle selkä ylöspäin. Aloita pään katkaisu ahvenen niskasta.

Vatsaevien poisto
Vatsaevät jäävät poistettuun päähän, joten niitä ei tarvitse erikseen katkaista.

Nahan irrotus
Puukolla on hyvä ensin avustaa nahka irti lihasta. Nahan irrotus kannattaa aloittaa niskasta. Tee sama molemmin puolin.

Nahan poisto
Kun nahan saa aluksi irti, voi sen lopulta poistaa käsin vetämällä pyrstöön päin.

Peräevän poisto
Nahan irrotuksen jälkeen, poista peräevä puukolla.

Pyrstön katkaisu
Lopuksi katkaise pyrstö.

Nahkottu ahven
Huuhtelua vaille valmis nahkottu ahven. Nahkotuista ahvenista saa tehtyä esimerkiksi ahvenmassaa, laittamalla ne lihamyllyyn. Ahvenmassasta voi paistaa vaikka pihvejä.
